söndag 12 december 2010

Kvällens middag

Ikväll hade jag min kära kollega & vän, Veronica, på besök här hemma

Och så god mat vi har ätit då! Mums! Det blev en kycklingsoppa, som verkligen blev stark! Vi blev så snoriga och det brände i munnen, men åh, så gott det var! :) Så här kommer receptet & en bild på hur den ser ut.. Den var lättare att göra än vad jag trodde, stekte kycklingen först i stekpannan & bytte sen till kastrull. Väl behövligt. Ta en kastrull som rymmer mycket, risk för översvämning annars ;) Vi hade i någon Santa Maria Currymix istället för vanlig curry, var riktigt gott, men nästa gång kanske det inte behövs hela påsen.

Ingredienser

4 port

2 kycklingfiléer, ca 250 g
1 äpple
1 gul lök
Arla smör
1 msk curry
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Kelda matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
½ tsk salt
½ dl hackad persilja

Gör så här

Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka löken. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. Strö över persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar