Igår vågade jag på mej något nytt i köket, har sett på reklam på tv & tyckte det verkade så himla gott! Och det blev det, fast lite väl salt kan konstateras såhär i efterhand.. Men mycket gott! Rekommenderas starkt! Dock använde jag inte några grillspett i stekpannnan, de fick inte plats i någon av våra. Kanske skulle införskaffa några engångs i trä?
Här kommer receptet:
(4 portioner)
Roulader:
16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad röd lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
Lagom mycket vitlök
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, vitlök salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Tag rouladerna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen i skyn från rouladerna. Lägg i rouladerna och ös över såsen.
Serverade detta tillsammans med stekt paprika & champinjoner som jag hällde lite soja över. Mums!
Här kommer receptet:
(4 portioner)
Roulader:
16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad röd lök
4 baconskivor grovskurna
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
Lagom mycket vitlök
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
8 grillspett
1/2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt och peppar
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, vitlök salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Tag rouladerna ur pannan. Tillsätt creme fraiche, smör och grädde i buljongen i skyn från rouladerna. Lägg i rouladerna och ös över såsen.
Serverade detta tillsammans med stekt paprika & champinjoner som jag hällde lite soja över. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar